Μουσική Κουλτούρα της Κορέας

by Bokaloka 12/01/2020
Μουσική Κουλτούρα της Κορέας

Η μουσική στην Κορέα είναι ένας κλάδος ο οποίος δέχεται πάντοτε καινοτομίες, ενώ στη συγκεκριμένη χώρα βρίσκεται σε άνθιση από πιο παλιά αλλά και στις μέρες μας με την kpop.

Η Κορέα είναι μία χώρα με μακρά παράδοση στη μουσική, στην οποία στηρίχθηκε διαχρονικά για τη δημιουργία πολιτισμού.

Η Κορεατική μουσική ενώ δέχτηκε επιρροές από τον κινεζικό σε μεγάλο βαθμό, εντούτοις κατάφερε να αποστασιοποιηθεί και να δημιουργήσει ένα δικό της χαρακτήρα. Η κυριότερη μουσική είναι αυτή που διατηρήθηκε στο χώρο της Αυλής και μπορούμε να τη διαχωρίσουμε σε τρία μέρη:

1. Την κομφουκιστική τελετουργική μουσική α-ακ

2. Την κινεζική μουσική, που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των δυναστειών Τα` ανγκ και Σανγκ Σανγκ-ακ
την αυλική μουσική Χιάνγκ-ακ.

3. Από πνευστά μουσικά όργανα, το σημαντικότερο στην Κορέα είναι το φλάουτο ταεκέουμ, ενώ από έγχορδα ξεχωρίζει το καγιακέουμ. Εξίσου σημαντική στην Κορεάτικη μουσική είναι και η παρουσία κινεζικών μουσικών οργάνων.

Η μουσική της Κορέας χαρακτηρίζεται από την αρμονική ένωση πολλών διαφορετικών φωνών οι οποίες τις προσδίδουν ζωντάνια και ένταση. Στην Κορέα το ίδρυμα της Εθνικής Κλασικής μουσικής, έχει συμβάλλει στη διατήρηση της μουσικής παράδοσης.

Στις ημέρες μας, το Διαδίκτυο έχει δώσει δύναμη σε όλους τους καλλιτέχνες οι οποίοι μέσω αυτού κερδίζουν ευκολότερη αναγνωρισιμότητα. Η K-Pop είναι η σύγχρονη ποπ μουσική της Κορέας, απευθυνόμενη περισσότερο στο νεανικό κοινό, έχοντας πολλά κοινά στοιχεία με την Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη ποπ.

Η Κορέα, αναμφίβολα, έχει να προσφέρει πολλά στη μουσική ακόμα και συνεχώς θα εξελίσσεται.

Άρθρο από Σκαμπαρδώνη Μαρία